gezonde lifestyle

Wil jij ook graag een gezonde lifestyle ontwikkelen en ben je benieuwd wat je kunt doen? In dit artikel geven we je vier tips zodat je een gezond leven tegemoet gaat. Misschien ben je zelf al heel goed bezig maar wil je nog de puntjes op de i zetten of ben je juist net begonnen en zoek je nog naar tips. Dan ben je hier aan het goede adres! Met onderstaande tips voel je je niet alleen fitter en energieker, je zult merken dat je een gezonde lifestyle krijgt.

Gezond eten is belangrijk bij een gezonde lifestyle

De eerste tips voor een gezonde lifestyle is dat het belangrijk is dat je gezond eet. Kies zoveel mogelijk producten uit de schijf van vijf om ook de kans op hart- en vaatziektes en kanker te verkleinen. Het is niet erg om af en toe te zondigen, als je maar voor het grootste deel kiest voor gezonde producten. Op die manier voel je je ook een stuk energieker en fitter en is het makkelijker om op een gezond gewicht te blijven. Let er daarnaast ook op dat je goede vetten binnenkrijgt, zoals in avocado’s, noten, vette vis en vlees.

basis van een gezonde lifestyle

Behoud een gezond gewicht

Niet alleen is een gezond gewicht fijn voor jezelf, het is ook nog eens tip nummer twee om een gezonde lifestyle te behouden. Hierdoor heb je minder kans op gezondheidsrisico’s en op aandoeningen als diabetes type 2, hart- en vaatziektes en bepaalde vormen van kanker. Wanneer je een gezond gewicht hebt zit je ook beter in je vel en voel je je een stuk energieker. Ga bijvoorbeeld elke dag een wandeling maken en kies eens voor een stuk groente bij je ontbijt. Het is niet erg als je verspreid over de dag groentes eet, het is alleen maar gezonder!

Beweeg regelmatig

Ondanks dat een gezonde lifestyle voor 80% te maken heeft met voeding, is tip nummer drie dat bewegen ook belangrijk is. Hoeveel je kunt bewegen is leeftijdsafhankelijk, maar als volwassene is het belangrijk om minstens 150 minuten matige of zwaar intensieve inspanning per week en om minstens twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten te ondernemen. Denk hierbij aan een stuk wandelen, hardlopen of fietsen of zware huishoudelijke klussen. Je kunt ook de hond uitlaten of in de tuin werken. Doe vooral wat jij leuk vindt in een gezonde lifestyle, dan heb je er ook het meeste plezier in.

Genoeg ontspanning

Tot slot als vierde tip voor een gezonde lifestyle is het belangrijk dat je niet rookt en matigt met alcohol drinken. Het draagt bij aan een betere gezondheid en je voelt je ook fitter en energieker. Daarnaast is het ook belangrijk dat je voldoende ontspant en dat je niet te veel bezig bent met stress. Wat hieraan bijdraagt is voldoende slaap. Leg je mobiele telefoon minimaal een halfuur voordat je gaat slapen weg en lees bijvoorbeeld een boek of ga mediteren. Dit draagt bij aan de ontspanning en slaap je ook nog eens beter. Probeer het maar eens uit!