Afvallen met gezonde voeding

Wil jij graag een paar kilo afvallen en ben jij benieuwd hoe je dit makkelijk en gezond kunt doen? Dan ben je hier aan het goede adres, want wij geven je handige informatie zodat je zelf aan de slag kunt. De belangrijkste eigenschap die je moet hebben bij wat kilo’s kwijtraken is geduld hebben. Met de juiste voeding en beweging kom je al een heel eind, maar het gaat ook om het hebben van de juiste mindset. Lees snel verder en ontdek hoe afvallen het beste lukt met de hulp van gezonde voeding.

Weg met suikers

We vinden het stiekem allemaal heel lekker om een stuk chocolade te eten, maar als je wilt afvallen is het belangrijk om dit toch te laten. Suikers zijn niet goed voor je lichaam en je wordt er dik en futloos van. Stel je eet een suikerbiet, dan zit je direct vol omdat dit vezels zijn. Maar wanneer je het geraffineerde product van suikerbiet eet, de kristalsuiker, dan kun je er eindeloos van door blijven eten. Zoek daarom naar alternatieven zoals een stuk fruit of een stuk groente. Op die manier zul je zien dat je kunt afvallen met gezonde voeding.

Vermijd snelle koolhydraten

Wat je nog meer het beste kunt vermijden bij afvallen met gezonde voeding is door geen snelle koolhydraten te eten. Je lichaam ziet dit namelijk ook als suiker omdat het producten zijn die sterk bewerkt zijn. Denk bijvoorbeeld aan brood dat niet volkoren is, pasta, cake en koek, wit brood en stokbrood. Kies altijd voor volkoren producten en eet kleinere porties koolhydraten. Eet hierbij een kleine portie vet en/of eiwitten zodat de koolhydraten langzamer worden opgenomen. Zo voorkom je dat je lichaam suiker omzet in lichaamsvet. Kies voor groente, vers fruit, noten, peulvruchten en vis en vlees (of vleesvervangers).

Zoutloos eten

Wanneer je veel zout eet zul je merken dat dit niet bijdraagt aan afvallen met gezonde voeding. Je houdt namelijk veel vocht vast en als je stopt met ‘zout’ eten dan val je in het begin wel twee tot drie kilo af. Vermijdt altijd kant-en-klare producten of koop geen zakjes of potjes, maar maak je saus zelf. Kook daarnaast met weinig zout en kies voor grof zeezout. Wil je het toch toevoegen, doe het dan in het begin want als je het later toevoegt heb je steeds meer nodig om het gerecht op smaak te brengen.

Hoe meer groente, hoe beter

Om echt resultaat te zien voor afvallen met gezonde voeding is het noodzakelijk dat je zoveel mogelijk groente en fruit eet. Kies voornamelijk voor verse producten die aan een plant groeien. Eet salades, maak een lekkere smoothie en eet groenten de hele dag door. Als ontbijt, bij de lunch en bij het avondeten. Hier zitten namelijk veel voedingsstoffen in en dit draagt bij aan een gezonde levensstijl. Er zijn genoeg recepten te vinden wat je met allerlei soorten groentes kunt maken. Kies ook eens voor iets dat je nog niet kent.