Gezond leven

Gezond leven hoeft helemaal niet zo moeilijk te zijn! Wist jij dat je met een paar handige tips al een heel eind komt? Zo is het belangrijk dat je jezelf goed laat informeren over wat je het beste wel en niet kunt eten. In dit artikel lees je dan ook hoe je dit het beste aan kunt pakken en waar je op moet letten. Want wees eerlijk: jij wilt je toch ook energiek en fit voelen? Ontdek nu snel wat je zelf kunt doen om aan de start te gaan met een gezond leven.

Het belang van calorieën

Het is belangrijker in een gezond leven dat je op de voedingswaarden van het product let dan op de calorieën. Zo is het beter om 200 calorieën aan groenten te eten dan 200 calorieën aan koekjes. De groenten wordt namelijk anders verteerd dan de koekjes en hoe energiek of verzadigt je voelt heeft niets te maken met de hoeveelheid calorieën. Zo geeft seizoensfruit je een langer verzadigd gevoel dan wanneer je voedsel eet waarin suiker zit. Start je ontbijt bijvoorbeeld ook eens met groenten. Want wie zegt dat groenten alleen voor in de avond is?

Kies voor goede vetten

Daarnaast is het in een gezond leven belangrijk dat je goede vetten eet en die vind je in avocado’s, noten, vette vis en vlees. Niet alleen bevat het de vitamines A en D, het geeft je ook nog eens een langer verzadigd gevoel. Zorg ervoor dat je verstandig omgaat met het gebruik van vetten. Zo denken veel mensen dat light producten gezonder zijn omdat er minder suiker in zit. Het is echter volgestopt met zoetstoffen om het nog steeds de zoete smaak te geven. Kies voor een goede balans en dan ben je op weg naar een gezond leven.

Producten met suiker

Het is niet erg om suiker binnen te krijgen in een gezond leven, maar je moet het niet overdrijven. Neem je een teveel aan suiker dan is dit slecht voor je hart- en bloedvaten, tanden, lever en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Probeer daarom voor producten te gaan die geen toegevoegde suikers bevatten. Soms eten we toch producten waarvan we niet dachten dat er suiker aan is toegevoegd. Wat dacht je van rijstwafels, groenten uit blik en ketchup. Je kunt daarom het beste op de verpakking kijken en het lijstje met de ingrediënten eens goed bestuderen.

Gezonde tips

Het beste om een gezond leven te starten is door je maaltijden op te bouwen met seizoensproducten. Daarnaast is het belangrijk dat je zo vaak mogelijk probeert om bewerkte producten, chemische conserveringsmiddelen, kleurstoffen en kunstmatige of geraffineerde suikers te vermijden. Wil je een gezond tussendoortje? Kies dan eens voor een stuk fruit of groente. Het is heerlijk om een paar wortels te eten met een zelfgemaakt dipje. Tot slot: evenwicht is belangrijk. Je moet natuurlijk ook niet te streng zijn voor jezelf in een gezond leven, het is prima om af en toe een koekje te eten.