gezonde tussendoortjes

Wil je graag aan de slag met gezonde tussendoortjes maar weet je niet waar je moet beginnen? Geen nood, wij hebben vier heerlijke tussendoortjes op een rij gezet die je kunt uitproberen. Van fruit tot noten en van yoghurt tot groente, het kan allemaal. Het fijne is dat je overal mee kunt experimenteren en dat je heel veel ook kunt combineren. Zo kun je voor elke dag heerlijke gezonde tussendoortjes op tafel toveren. Het is natuurlijk heel verleidelijk om een zakje chips te openen, maar na het lezen van deze goede snacks kun je dat veranderen!

  1. Het lekkere van fruit

Een van de meest gezonde tussendoortjes is misschien wel fruit. Kies eens voor een appel, sinaasappel, banaan, mango, granaatappel of mandarijn. Mocht je liever een salade maken, dan is dat ook heel goed mogelijk. Er zijn verschillende recepten op internet te vinden die je kunt uitproberen. Je kunt ook kiezen voor iets dat je zelf misschien niet zo snel zult kopen, zoals een dadel gevuld met zachte geitenkaas of zuivelspread of een stukje dadel met oude 30+ kaas. En heb je een oven in huis? Dan kun je een heerlijke appel uit de oven maken met kaneel en rozijnen.

  1. Varieer eens met groente

De meeste mensen kiezen groente niet als gezonde tussendoortjes maar voor bij de avondmaaltijd. Maar dit hoeft natuurlijk helemaal niet. Het is heerlijk om een portie snackgroente te kopen zoals komkommer, cherrytomaten, reepjes paprika of geschrapte worteltjes. Je kunt het ook combineren zodat je niet snel naar een ongezonde snack grijpt. Vind je het iets te saai, dan kun je er ook schuitjes van maken en het vullen met hüttenkäse of met notenpasta. Je kunt natuurlijk ook een heerlijke salade maken met zowel groente als fruit. Twee vliegen in één klap!

  1. Een heerlijk fruitsoepje

Wil je wat vaker variëren dan alleen maar groente en/of fruit als gezonde tussendoortjes te eten, dan kun je kiezen voor zuivel. Maak een schaaltje magere yoghurt en voeg hier muesli, vers of gedroogd fruit aan toe. Je kunt ook een fruitsoepje maken van gepureerd fruit, magere yoghurt of kwark met extra fruit bovenop. Als variatie of nog als extra toevoeging kun je ook nog walnoten aan toevoegen. Wil je liever een smoothie, dan kan dat natuurlijk ook. Gooi een beetje yoghurt, fruit en spinazie in een blender en geniet van een heerlijke groente smoothie.

  1. Van amandelen tot aan hazelnoten

Tot slot staan noten in de categorie voor gezonde tussendoortjes. Kies voor ongezouten noten en eet hier elke dag een handje van. Ga jij voor amandelen, cashewnoten, pinda’s walnoten, hazelnoten of iets anders? De keuze is reuze. Je kunt ook kiezen voor plakjes banaan of appel met daarop een beetje 100% pindakaas of 100% notenpasta zonder toevoeging van zout of suiker. Er zijn dus heel wat gezonde tussendoortjes waar je uit kunt kiezen en daarom staat er vast wel iets bij wat jij ook lekker vindt. En anders kun je het altijd uitproberen!